60er bands
Børneforlystelser
Børneshows
Country-bands
Cover-bands
Dance-bands
Foredrag
Garder
Jazz m.m.
Årstidens aktiviteter
Koncertnavne
Konferenciers
Musik & Komik
Operette m.m.
Rock, Folk, Blues
Skotsk/Irsk
Solister
Solo & Duo
Stand-up Shows
Trylleri & Magi
Diverse
Diskoteker
Udlejning

Bjørn Lomborg

<<< Foredrag
Bjørn Lomborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bjørn Lomborg, født 1965, er cand. scient. pol. Han har i en årrække været ansat ved Århus Universitet, og i 1998 slog han for alvor sit navn fast med debatbogen Verdens sande tilstand, som senere blev oversat til alverdens sprog (eng.: The Skeptical Environmentalist).

Bjørn Lomborg har været direktør for det Danske Miljøinstitut og er nu adjungeret professor ved Copenhagen Business School, hvor han er direktør for Copenhagen Consensus Center, som løbende laver vurderinger af "verdens sande tilstand", og hvor man med størst effekt kan sætte ind over for problemerne.

Bjørn Lomborg (født 6. januar 1965) er en dansk politolog, der blev verdenskendt på grund af bøger og artikler med hovedtesen at mange af miljøforkæmpernes forudsigelser og påstande er overdrevne, og på grund af den postyr der opstod, da videnskabelig uredelighed i hans arbejde blev dokumenteret af Udvalgende vedrørende videnskabelig uredelighed. På dansk udkom bogen Verdens sande tilstand i 1998; den udkom i 2001 på engelsk med titlen The Skeptical Environmentalist, og er siden hen udkommet på mange andre sprog. Siden da har Bjørn Lomborg redigeret en bog med resultaterne af den såkaldte "Copenhagen Consensus" konference i 2004.

Bjørn Lomborg er kandidat i statskundskab (cand.scient.pol.) i 1991 fra Aarhus Universitet. Efterfølgende tog han ved Københavns Universitet en ph.d.-grad, som han færdiggjorde i 1994. Han har siden hen været ansat ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, først som adjunkt (1994-1996) og siden som lektor. I februar 2002 blev han direktør for Institut for Miljøvurdering (IMV), en stilling han valgte at forlade juli 2004, for at vende tilbage til sin stilling som lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet. Bestyrelsen udpegede efterfølgende Peter Calow som direktør for IMV. Lomborg forlod igen sin stilling på Aarhus Universitet den 1. februar 2005, og er nu knyttet som adjungeret professor til Copenhagen Business School, hvor hans arbejde består i at forberede en gentagelse af konferencen "Copenhagen Consensus".

I perioden 1994-2001 underviste Bjørn Lomborg bl.a. i statistik på Institut for Statskundskab, og han ses derfor ofte omtalt som statistiker. Da hans uddannelse imidlertid ikke er cand.stat., men i stedet cand.scient.pol., er politolog dog en mere korrekt betegnelse.

Lomborg er tillige ifølge eget udsagn vegetar (omend ikke dyrevelfærdsfortaler), åbent homoseksuel og kendt for at gå i jeans og t-shirts, selv til formelle forretningsmøder.

For yderligere info og ledige datoer på Bjørn Lomborg - kontakt Danish Entertainment - tlf. 5537 1200.
Pris-kategori: tilbud. Optræder: efter aftale.
Booking forespørgsel Sted Bemærkninger
Foredrag Dato for arrangement Ca. tidspunkt for optræden
Arrangementets type Antal personer Telefon Arrangør (firma/forening)
Kontaktperson E-mail

Rekvirer demo

Ønsker opringning

Ja Tak

Ja Tak