60er bands
Børneforlystelser
Børneshows
Country-bands
Cover-bands
Dance-bands
Foredrag
Garder
Jazz m.m.
Årstidens aktiviteter
Koncertnavne
Konferenciers
Musik & Komik
Operette m.m.
Rock, Folk, Blues
Skotsk/Irsk
Solister
Solo & Duo
Stand-up Shows
Trylleri & Magi
Diverse
Diskoteker
Udlejning

Mette Frobenius

<<< Foredrag
Mette Frobenius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mette Frobenius - Stand-up komiker, foredragsholder, konferencier og klummeskribent.

To nye foredrag med Mette Frobenius der handler om den boligpolitiske situation i Danmark. Mette bor selv i et område der er defineret som "socialt belastet" på Vesterbro, og hun har de sidste par år været aktiv i bebyggelsens afdelingsbestyrelse.

Mit liv i lejebolig
Mette Frobenius causerer over forskellige boligformer. Trods hendes relativt unge alder, har hun boet mange forskellige steder. Fælles for dem er, at de alle har været lejeboliger.

Mette Frobenius kommer i foredraget ind på emner som:
Hvordan var der egentligt i Farum Midtpunkt i 70´erne? Fungerede ideen om det udvidede kollektiv og er der virkeligt så rustent som man hører?
Hvad sker der, når 4 unge mennesker med 2 motorcykler lejer et parcelhus i det pæne - og dyre - sølvbryllup kvarter nær Farum sø?
Kan man overhovedet folde sig ud i en lille ungdoms-hybel, og hvordan skaffer man sig pludselig en billig lejlighed på Vesterbro?
Hvilke kræfter spiller ind, når en hel boligblok bliver købt af en ejendomsspekulant og hvordan har Vesterbro ændret sig de sidste 10 år?
Er byfornyelsen kun positiv eller er det mediernes billede?
Og hvordan er det at bo med to små børn i socialt boligbyggeri?
Hvor langt er vi nået med integrationen og hvad kan vi selv gøre for at få 2. og 3. generationsindvandrere i tale?
Er det overhovedet muligt at forhindre ghetto-dannelser og hvorfor kæmper Mette Frobenius under parolen: "Flere altaner til folket"?

Foredraget "Mit liv i lejebolig" slutter med tid til spørgsmål/kommentarer.

Rent ud sagt
I dette morsomme og skarpe indlæg går Mette Frobenius tæt på den debat, der netop i dette øjeblik rører sig i boligsektoren. Især de politiske argumenter bliver sat på spidsen.
Hvad skal vi for eksempel stille op hele den almene sektor, hvorfor ikke bare sælge hele molevitten? Skal al beboelse med havudsigt kun være for de bedre stillede?
Hvornår får regeringen afsluttet den længe ventede rapport og ved Venstre og Konservative overhovedet hvad de vil?
Hvad skal vi med beboerdemokrati, er beboerne ikke bedst tjent uden det tunge system?
Og er tiden ikke snart løbet fra snakken om "socialt ansvar" når det drejer sig om boliger?
Et friskt pust for dem der tør lade deres tilhørere blive en smule provokeret.
Men også et intenst indlæg, der kan sætte fart i dagsordene.

"Jeg vil være kulturminister" ...
Mette Frobenius er sit eget livs direktør. Hun ved hvad hun vil, og hun går direkte efter bolden; Mette har gennemslagskraft på scenen og i sit liv.
Hun er 32 år, uddannet erhvervsjurist på Handelshøjskolen med speciale i presseetik, men har siden 1993 levet af at underholde. "Der er langt fra skatteret til stand-up comedy, men jeg har aldrig fortrudt" siger hun. På få år har hun slået sit navn fast som etableret komiker, med især tunge erhverskunder som speciale. Dem der kræver skræddersyet, professionel underholdning. Derudover er Mette meget brugt som konferencier, når en hel dag skal kædes sammen af en skarp og underholdende vært. Endelig skriver Mette fast i Tidens Kvinder samt i fitness bladet "WO". Hun var tilbage i 1995 opvarmer på "Husk lige Tandbørsten" og holdkaptajn på "Ugen der Gak", som afløser for Mette Lisby. I 1999 var hun vært på DR programmerne "Gæt og Grimasser" samt "To fag frem".

"Hvor går grænsen".
- Et foredrag om presseetik - og mediernes udvikling i Danmark. Hvor langt rækker ytringsfriheden?
De fleste har en opfattelse af, hvad der er rigtig og forkert. Og medierne ved udmærket godt, hvornår de går over stregen. Alligevel gør de det uge efter uge, og tilsyneladende sker der ingenting. Dette foredrag gennemgår den lovgivning der eksisterer på området: Grundloven, Straffeloven, Medieansvarsloven og reglerne for Pressenævnet. Alt sammen med udgangspunkt i virkelige domme og afgørelser. Desuden lægger foredraget - fulgt af en "tipskupon"med 13 spørgsmål - op til en diskussion af, hvor langt man kan gå i kampen om den gode historie eller afsløring. Hvad enten historien drejer sig om Kronprins Frederik, tv-værter eller politikere. Afsluttende ser Mette på udviklingen indenfor TV. Hvor stopper det løb, der startede med Robinson og Big Brother, og som nu videreføres med Fristelsernes Ø. Er der ingen grænser for, hvad folk vil se - og hvad folk vil være deltagere i? Og skal TV-stationerne bare blive ved med at bryde grænser, så længe der er seere til det?

Mette Frobenius er en af landets få professionelle kvindelige stand-up komiker. Egentlig er hun uddannet erhvervsjurist fra Handelshøjskolen, men hun har nu i 10 år levet af at underholde. Med et skarpt blik formår hun at dreje de ting vi kender 180 grader og hive de ømme punkter frem i lyset, så vi pludselig ser alt fra en helt anden vinkel. Dog med et glimt i øjet og en god portion selvironi.

For yderligere info og ledige datoer på Mette Frobenius - kontakt Danish Entertainment, tlf. 5537 1200.

Pris-kategori: indhent tilbud. Optræder: efter aftale.
Booking forespørgsel Sted Bemærkninger
Foredrag Dato for arrangement Ca. tidspunkt for optræden
Arrangementets type Antal personer Telefon Arrangør (firma/forening)
Kontaktperson E-mail

Rekvirer demo

Ønsker opringning

Ja Tak

Ja Tak