60er bands
Børneforlystelser
Børneshows
Country-bands
Cover-bands
Dance-bands
Foredrag
Garder
Jazz m.m.
Årstidens aktiviteter
Koncertnavne
Konferenciers
Musik & Komik
Operette m.m.
Rock, Folk, Blues
Skotsk/Irsk
Solister
Solo & Duo
Stand-up Shows
Trylleri & Magi
Diverse
Diskoteker
Udlejning

Peter Bastian

<<< Foredrag
Peter Bastian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Bastian befinder sig som musiker dybt inde i både den klassiske og den rytmisk musik.

Født 1943. Forældre: Operasangerne Gert og Birgit Bastian.

Uddannelse:
Fra 1962 –71: uddannet i teoretisk fysik på Københavns Universitet samtidig med at han uddannede sig som klassisk fagottist hos professor ved Det kgl. danske Musikkonservatorium Åge Bredal. Siden 1970 privatelev hos den legendariske dirigent og filosof Sergiu Celibidache. PB har gennem en årrække studeret og spillet klarinet blandt folkemusikere og sigøjnere i Bulgarien og Tyrkiet. Han er passioneret fjeldvandrer og går med forkærlighed alene de mest utilgængelige steder.

Klassisk fagottist:
Peter Bastian modtog Jacob Gades Musikpris i 1969.
Medlem af Den kgl. Livgardes Musikkorps 1967-69 Medlem af Den Danske Blæserkvintet, stiftet i 1968 af de samme 5 musikere som spiller i kvintetten i dag, dvs. Verner Nicolet på fløjte, Bjørn Carl Nielsen obo, Søren Birkelund klarinet, Bjørn Fosdal horn og Peter Bastian på fagot. Den danske blæserkvintet har opnået international anerkendelse som et af Skandinaviens fornemste kammermusikensembler. De har spillet overalt i Europa, USA, USSR, Sydamerika, Nordafrika og Mellemøsten. Den danske blæserkvintet har udsendt 6 LP'er og 4 CD´er, bl.a. 1992: Mozarts Wienersonatiner for obo, klarinet og fagot. (Fønix), 1993: en 25 års jubilæums CD med musik af Mozart og Beethoven, efterfulgt af en CD med Mozarts og Beethovens klaverkvintetter, indspillet med pianisten Elisabeth Westenholz.(FØNIX). I 30 års jubilæums året 1998, udsendtes CD´en "Wood Wind" med et typisk koncert program, med musik af Mozart, Roparz, Peter Rasmussen, Peter Bastian og en genindspilning af Carl Nielsens blæser-kvintet. Siden 1992 har Peter Bastian sammen med Michala Petri spillet en række koncerter rundt omkring i landet. Fra 1975 - 1992 underviste Peter Bastian i klassisk fagot og kammermusik på Det kgl. danske Musikkonservatorium. Han beklædte i en årrække embedet som gennemgående censor ved de fem danske musikkonservatorier. Han er en estimeret kammermusikinstruktør også i nabolandene Sverige og Norge.

Rytmisk musik:
Peter Bastian stiftede i 1970 gruppen BALKAN TRIOEN, med den nu afdøde harmonikaspiller Egon Aagaard og trommeslageren John Ravn. Gruppen opnåede stor popularitet i halvfjerdserne, og nåede at indspille én LP "Balkan Spiller".
Peter Bastian er medlem af den grænseoverskridende multimusikgruppe Bazaar, stiftet i 1976. Medlemmer Anders Koppel orgel, Flemming Quist Møller trommer og Peter Bastian klarinet, fløjte percusion, og formodentlig verdens første elektriske fagot. Bazaar spiller en uforudsigelig og meget personlig blanding af slavisk/tyrkisk sigøjnermusik, latin, funk, afro, klassisk.... Kald det Verdensmusik med et klassisk centrum. I 2000 var Bazaar inviteret af Dronningen til at spille en gallakoncert i Sofia i Bulgarien. Bazaar har udgivet 8 LP/CD/MC's. I 1989-95 dannede Peter Bastian duo med guitaristen Mehmet Ozan. Den musikalske inspiration kom bl.a. fra Tyrkiet og Latinamerika, men duoen bevægede sig i nye og sære retninger, med bl.a. fraktalt tonemateriale.
Siden 1995 medlem at det interskandinaviske band: "Fri Flyt”, med Gabriel Fliflet på harmonika, Ole Hamre: trommer, Oluf Dimitri: græsk sang og violin, Ingor Ante Ailo Gaup: samisk joik , Olav Tveitane: sang, guitar , bas og Peter Bastian på klarinet.
Peter Bastian turnerer jævnligt med den legendariske ukrainske guitarist Enver Izmailov.
Siden 1991 har Peter Bastian turneret årligt i Danmark med sin lærer Nikola Jankov og Lenovskata Gruppa fra Bulgarien. P.B har produceret to CD-er med gruppen. Den første: ”A master on clarinet”, udkom i foråret 93 og blev valgt af Berlingske Tidende som årets pladeudgivelse. Den anden: ”Lenovska Grupa Live” udkom 2000.
Peter Bastian har, sammen med guitaristen Stig Møller, produceret afspændingsmusikken Forest Walk. Forest Walk har fundet vidtstrakt anvendelse bl.a. inden for hospitalsvæsnet som smertelindrende og afspændende. Musikken indbragte musikerne en sølvplade i 1991. I 1997 genudsendtes i samme genre "Northern Light", som Peter Bastian udgav i 1984.

Komposition:
Først og fremmest et hav af stykker komponeret til Bazaar og øvrige bands.
Peter Bastian har i en årrække arbejdet med "fraktal musik". På bestilling af Det naturvidenskabelige Fakultet komponerede han, over et fraktalt tonemateriale, "5!" til Den danske Blæserkvintet. Den uropførtes i Universitetets Festsal i 1996 og udkom i 1998 på CD´en "Wood Wind". I kulturbyåret optrådte han i Copenhagen Jazzhouse med "Bastians Fraktalhelvede".
I samarbejde med trompetisten Palle Mikkelborg, komponerede og spillede Peter Bastian musikken til åbningskonferencen "Teknovision" i anledning af Dansk ingeniørforenings 100 års jubilæum.
1999 komponerede han 70 minutters musik til balletten "Shabistaris Have" med koreografi af Thomas Eisenhardt. Musikken er algoritmisk komponeret og dels computerbasseret med samplede lyde, dels spillet.
I 2000 uropførte det dansk/bulgarske kvindekor Usmifka korværket September, med tekst af Tove Haraldsted.
April 2002 uropførtes balletten DANMARK med musik af Peter Bastian, koreografi af Thomas Eisenhardt og scenografi af Bjørn Nørgård.

M.M.:
Peter Bastian er en populær gæst i tv- og radiostudierne (helt tibage til 1958, hvor han var med i ungdomsfjernsynsprogrammer produceret af Niels Jørgen Kajser). Han har medvirket i programmer om musik og bevidsthed, filmanmeldelser, debat mm. Som anerkendelse herfor modtog han i 1988 Rosenkjær-prisen af Danmarks Radio, for: "Formidlingen af musik og tanker af enhver god slags, på det højest tænkelige og dog så ligefremme plan".

I 1987 udkom Peter Bastians bog "Ind i Musikken", med undertitlen "en bog om musik og bevidsthed", på forlaget Gyldendal. Den blev en bestseller (ca. 100.000 eks) og indbragte ham bl.a. Weekendavisens Litteraturpris. Bogen er endvidere udkommet på svensk, norsk og japansk. Bogen har været medvirkende til, at Peter Bastian i dag er en efterspurgt foredragsholder. Han når bemærkelsesværdigt bredt ud, og er lige efterspurgt i husmoderforeninger, på universiteter og gymnasier, i menighedsråd, studiekredse om alternative virkelighedsbilleder, kongresser om uddannelse, paradigmeskiftet, you name it.

For yderligere info og ledige datoer på Peter Bastian - kontakt Danish Entertainment, tlf. 5537 1200.

Pris-kategori: indhent tilbud. Optræder: efter aftale.
Booking forespørgsel Sted Bemærkninger
Foredrag Dato for arrangement Ca. tidspunkt for optræden
Arrangementets type Antal personer Telefon Arrangør (firma/forening)
Kontaktperson E-mail

Rekvirer demo

Ønsker opringning

Ja Tak

Ja Tak