60er bands
Børneforlystelser
Børneshows
Country-bands
Cover-bands
Dance-bands
Foredrag
Garder
Jazz m.m.
Årstidens aktiviteter
Koncertnavne
Konferenciers
Musik & Komik
Operette m.m.
Rock, Folk, Blues
Skotsk/Irsk
Solister
Solo & Duo
Stand-up Shows
Trylleri & Magi
Diverse
Diskoteker
Udlejning

Steffen Kretz

<<< Foredrag
Steffen Kretz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steffen Kretz er Danmarks første klimajournalist. Dette har givet Steffen Kretz et unikt indblik i både klimapåvirkningerne og klimadebatten. Hans arbejde har ført ham ud til de steder i verden, hvor man er begyndt at se konsekvenserne af klimaændringerne, f.eks. Spanien, Bangladesh og ikke mindst Grønland.

Herudover dækker Steffen Kretz på nært hold de internationale politiske klimaforhandlinger, som bl.a. leder op til FN’s klimatopmøde i København i 2009. Han er således blandt Danmarks mest orienterede personer indenfor klimadebatten.

Steffen Kretz er blevet beskrevet som en uhyre dygtig og erfaren journalist, som samtidig er en af DR's tungeste nyhedsprofiler indenfor international politik. Han har siden november 2007 været vært på DR's udenrigspolitiske magasin, ’Horisont’. Forinden var han i to år DR Nyheders faste korrespondent i Mellemøsten. Steffen Kretz producerede også DR's anerkendte, internationale serie, ’De Skrev Historie’, hvori han interviewede ti verdensledere om deres vigtigste historiske beslutninger. Serien har været sendt i en lang række lande verden over, bl.a. på den arabiske satellitkanal Al Arabiyan. Steffen Kretz kendes desuden fra hans mange år som ankermand på Søndagsmagasinet, vært på TV-Avisen og ikke mindst som dygtig journalist i DR's valgprogrammer.

Steffen Kretz foredragsliste:
Isen smelter på Grønland - men hvad nu?
Grønland er måske det sted på kloden, hvor konsekvenserne af klima-forandringerne er tydeligst, og når isen smelter på verdens største ø, har det konsekvenser for os alle.

Steffen Kretz har besøgt Grønland i kraft af sit job som DR’s klima-korrespondent og fortæller her om sine oplevelser, og de erfaringer han har gjort sig på sine rejser over alt i verden: Fra Nordpolen til Sahara, fra Texas til Amazonas, fra Indien til Australien:
Hvor mærkes opvarmningen tydeligst? Hvordan påvirker det os, når indlandsisen smelter, og ørkenen i syd spreder sig, når regnskoven brænder, og gletsjerne forsvinder?
Steffen Kretz fulgte også klimatopmødet i København på nærmeste hold og giver samtidig et indblik i de storpolitiske magtforhold, der fik topmødet til at ende med en vag aftale, selv om 130 statsledere var rejst til Danmark tilsyneladende for at redde verden.

Kan Barack Obama stadig redde USA?
USAs 44. præsident er Barack Obama, en mand med en ganske anden baggrund, end man hidtil har været vant til. Amerikanerne har genopfundet den amerikanske drøm efter otte år med Bush, hvor få er blevet rige og mange er blevet fattigere.

Otte år som har gjort amerikanerne til et splittet folk på flere fronter. Ikke mindst økonomisk og politisk.
Men hvem er USA’s præsident - hvordan lykkedes det ham at vinde, og hvor meget kan han rette op på? Hør om mennesket bag den begavede retoriker og politiker. Om en politisk markedsførings-kampagne af hidtil uset karat, og om de kolossale udfordringer, som USA’s præsident står overfor både hjemme og ude i verden.
Steffen Kretz har været bosat som korrespondent i USA og gør her status efter ét år med Barack Obama i Det Hvide Hus: Hvad har præsidenten opnået - og hvorfor er Obama-feberen ved at lægge sig?

Tre grunde til at Mellemøsten brænder
DR's korrespondent Steffen Kretz er vendt hjem efter to år i Mellemøstens brændpunkter og fortæller levende om sine oplevelser i regionen på rejser fra Iran til Marokko, fra Libanon til Golfstaterne og naturligvis til Israel og de palæstinensiske områder.

Undervejs har Steffen Kretz rapporteret til tv og radio fra krige og kugleregn, men også fra kringelkroge og køkkener i arabiske hjem, som vi ellers sjældent får adgang til.
I sit foredrag fortæller Steffen Kretz derfor både om storpolitik og militante islamister med bombebælter om livet - men også om arabisk gæstfrihed og om den relativt fredsommelige dagligdag, som langt de fleste i Mellemøsten trods alt lever i.
For frem for alt giver han tre væsentlige grunde til, at regionen igen og igen er centrum for blodige konflikter og krige, som trækker spor verden over.

Korrespondent og ankermand
Steffen Kretz har været vært for DR1's populære udenrigsmagasin, Horisont.

Han har desuden været ankermand på Søndagsmagasinet, nyhedsvært på TV-Avisen og udenrigskorrespondent i New York. I 2005 producerede han DR's internationale interviewserie, De Skrev Historie, hvori han interviewede ti verdensledere om deres mest afgørende beslutninger. Steffen Kretz er desuden DR's journalist i de skarpe politiske valgprogrammer, Krydsild. Dermed har Steffen Kretz etableret sig som en af de helt store journalistiske profiler. Hør i dette foredrag om, udfordringerne ved, og motiverne bag at bedrive god journalistik. Hvilke dilemmaer knytter sig til jobbet, og hvilken rolle spiller pressen i såvel Danmark som Verden.

Kompetent ordstyrer
Steffen Kretz er en rutineret ordstyrer ved konferencier og debatter på dansk og engelsk.

Men en blanding af skarp journalistisk sans og humor sikrer Steffen Kretz, at arrangementet bliver både vedkommende for deltagerne, underholdende og efterlader stof til eftertanke.

For yderligere info og ledige datoer på Steffen Kretz - kontakt Danish Entertainment, tlf. 5537 1200.
Pris-kategori: Indhent tilbud. Optræder: efter aftale.
Booking forespørgsel Sted Bemærkninger
Foredrag Dato for arrangement Ca. tidspunkt for optræden
Arrangementets type Antal personer Telefon Arrangør (firma/forening)
Kontaktperson E-mail

Rekvirer demo

Ønsker opringning

Ja Tak

Ja Tak