60er bands
Børneforlystelser
Børneshows
Country-bands
Cover-bands
Dance-bands
Foredrag
Garder
Jazz m.m.
Årstidens aktiviteter
Koncertnavne
Konferenciers
Musik & Komik
Operette m.m.
Rock, Folk, Blues
Skotsk/Irsk
Solister
Solo & Duo
Stand-up Shows
Trylleri & Magi
Diverse
Diskoteker
Udlejning

Susse Wold

<<< Foredrag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Susse Wold blev efter teaterskolen hurtigt en af Det Kongelige Teaters førende unge skuespillerinder, men mange af de andre københavnske teatre har også nydt godt af hendes helt specielle talent.

Susse Wold har spillet utallige hovedroller af vidt forskellig art, fra tragedier over musicals til lystspil og farcer:

Af Shakespeare har hun bl.a. spillet både Ophelia og Dronningen i "Hamlet", Cressida i "Troilus og Cressida", Portia i "Købmanden i Venedig", Viola og Olivia i ”Helligtrekongers aften” og Beatrice i ”Stor ståhej for Ingenting”.

Susse Wold har spillet Candida i Shaws "Candida" og Eliza i ”Pygmalion”, Lulu i Wedekinds "Lulu" samt Friherreinden i Strindbergs ”Båndet” og fru Alving i Ibsens ”Gengangere”.

Susse Wold har også spillet Maggie i Arthur Millers ”Efter Syndefaldet” og Amelie i Feydeau's farce "Tag dig lidt af Amelie". Hun spillede Roxie Hart i "Chicago", og hun spillede Amanda i Noël Cowards "Privatliv" i op mod 1.000 opførelser, både i Stockholm og i København.

Susse Wold har spillet "Orlando", en dramatisering af Robert Wilson, baseret på en roman af Virginia Woolf og hun har spillet skuespillerinden i Tennessee Williams ”En duft af Ungdom”. Hun har også portrætteret Karen Blixen i produktionen ”At elske sin Skæbne”, baseret på Blixens breve fra Afrika, og hun har opført H.C. Andersens eventyr ”Snedronningen”. Senest har Susse Wold spillet Irina i P.O. Enquists udgave af Tjekovs ”Tre Søstre”.

Susse Wold har medvirket i utallige roller på TV og i film og radio, og i den seneste tid har hun rejst over hele landet med sit foredrag
”Kørekort til mig selv”.

Hun har turneret i U.S.A. med Finn Methlings monolog "Rejsen til de Grønne Skygger" - og for sin indsats med at læse H.C. Andersens eventyr på dansk og engelsk rundt om i det meste af verden har hun modtaget både ”H.C. Andersen Medaljen” og ”H.C. Andersen Prisen”, og i 2004 er hun blevet udnævnt til ”H.C. Andersen-ambassadør”.

Siden 1985 har Susse Wold været præsident for AIDS Fondet. Hun har modtaget næsten alle de hæderspriser, en skuespillerinde kan få, og Dronningen har udnævnt hende til Ridder Af Dannebrog af 1. grad.

Susse Wold læser Karen Blixens vidunderlige fortælling ”Babettes gæstebud”, som handler om to elskelige provstedøtre i en lille norsk fjordby, som tager en berømt køkkenchef fra Paris i huset, da hun flygter under den blodige franske opstand, Pariserkommunen, i 1870-71.

I fjorten år koger hun trofast klipfisk og øllebrød, men ved et mirakel får hun én gang mulighed for at udfolde alle sine talenter: Den gamle lotteriseddel, hun havde med i sin bagage, kommer ud med den store gevinst.

Karen Blixens fortælling handler om, at mennesket skal opfylde sin skæbne, som Babette gjorde det, da hun skabte en utrolig og magisk middag. Hun udfoldede hele sin kreative kogekunst, fordi det nu engang var tilværelsens mening med hende.

FREMKALDT
Det er første gang i mit liv, jeg har skrevet en bog, så jeg er selvfølgelig både nervøs og rigtig spændt på, hvad læserne synes om den. Det er en helt uvirkelig tanke for mig at der er mennesker, som kommer til at sidde og læse den og måske kunne forestille sig at spørge mig om nogle ting bagefter. Måske sætter den nogle tanker i gang. Det ville jeg være rigtig stolt af og glad for.

Mit foredrag - FREMKALDT - fortæller også om, hvordan jeg har brugt mine mange forskellige oplevelser i livet til at komme videre i tilværelsen. Og jeg glæder mig til at komme ud og dele mine oplevelser med andre, for vi er jo alle sammen mere ens, end vi er forskellige.

FREMKALDT er en fortælling om, hvad og hvem der har formet mig som menneske og hvilke oplevelser, der har krævet ekstra styrke og lærdom, for at jeg har kunnet bevæge mig videre. Jeg fortæller ærligt om de vanskelige ting i mit liv, fordi jeg mener, det er hér, den største udvikling er sket.
Bogen - og foredraget - handler altså om mit liv - i lyst og nød. Lys og mørke. Barndom, voksenliv, kærlighed, succes, fiasko, sygdom, venskaber og mærkedage. Jeg fortæller om mit arbejde i AIDS-Fondet gennem 23 år, og hvad jeg har oplevet og lært i de mange år.

Og jeg fortæller min Sydhavsø, som jeg gennem 25 år har besøgt hvert år. Hawaii bærer på en hemmelighed, som ligger i selve ordet Hawaii. Ha betyder på hawaiiansk: åndedræt og livskraft, og øen er et sted, som har givet mig mange oplevelser og har været stedet, hvor jeg har mødt flere af mit livs klogeste lærere.

Titlen FREMKALDT har jeg valgt, fordi den har flere betydninger. En skuespiller bliver fremkaldt, når en forestilling på teatret er forbi. Et fotografi bliver fremkaldt, så det forvandles fra et negativ til et positiv, og billedet kan ses helt klart. På samme måde har jeg brugt mit liv til at blive fremkaldt som mig selv. Finde ud af, hvem jeg selv er og have mod til at være dét menneske, jeg har udviklet mig til at blive. At fremkalde sig selv, at kunne mærke sig selv, med alle de farver og nuancer et menneske besidder, må være den største lykke, man kan opleve før sidste tæppefald. Og jeg tror, det er godt at kunne sige goddag til sig selv, før man siger farvel.

Det er ganske vist!
En forestilling i anledning af H.C. Andersens 200 års fødselsdag
Fortalt af Susse Wold
Forbindende tekst af Niels Birger Wamberg

I forestillingen ”Det er ganske vist” causerer Susse Wold over H.C. Andersens eventyrlige liv og samtidig fortæller hun flere af hans mere eller mindre kendte eventyr:

”Prinsessen på Ærten”
”Den Grimme Ælling”
”Nattergalen”
”Det er ganske vist”
”Sommerfuglen”
”Thepotten”

Forestillingen er blevet vist overalt i verden: Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur, Hongkong, Seoul, Honolulu, Tokyo, Kyoto, Hokaido, London, Berlin, Bruxelles, Luxemburg, Reykjavik, Sacramento, San Francisco, Nuuk, Julianehåb, Rio Curitiba, Sao Paulo og - i Carnegie Hall i New York. Og naturligvis også overalt i Danmark.

Forestillingen ”Det er ganske vist” kan opføres både på dansk og engelsk. Varighed ca. 1 time og 15 minutter uden pause. De enkelte eventyr kan også fortælles hver for sig.

For yderligere info og ledige datoer på Susse Wold - kontakt Danish Entertainment, tlf. 5537 1200.
Pris-kategori: indhent tilbud. Optræder: efter aftale.
Booking forespørgsel Sted Bemærkninger
Foredrag Dato for arrangement Ca. tidspunkt for optræden
Arrangementets type Antal personer Telefon Arrangør (firma/forening)
Kontaktperson E-mail

Rekvirer demo

Ønsker opringning

Ja Tak

Ja Tak